top of page
AdobeStock_362549342 (1).jpeg
Poza scriitoruluiGrace Aesthetic

Acneea - adevărul din spatele miturilor

“Step one in facing acne: Recognize the words and messages it’s using against you.”

— Aarti Patel

mituri despre acnee și variante de tratament

Acneea, cunoscută și sub numele de „acne vulgaris”, este o afecțiune a pielii care afectează glandele sebacee și foliculii de păr. Este caracterizată prin apariția de puncte albe (pori închiși obturați), puncte negre (pori deschiși înfundați), așa-numitele „coșuri’’ - pustule (papule cu puroi) sau leziuni inflamatorii profunde numite chisturi. Acneea poate afecta în special fața, dar poate apărea și pe spate, piept, umeri și alte zone cu glande sebacee.


Atunci când te confrunți cu acnee, este important să nu dai crezare miturilor, pe care probabil le-ai auzit întreaga viață. Ele creează doar confuzie și influențează negativ modul în care trebuie abordată o rutină corectă de îngrijire a pielii. În acest articol, vom demonta câteva dintre cele mai răspândite mituri despre acnee, pentru a oferi o perspectivă corectă și pentru a ajuta la înțelegerea și gestionarea eficientă a acestei afecțiuni.

 

Mitul 1 - Acneea apare doar la adolescenți

Adevăr: Adolescența este perioada în care acneea este cel mai des întâlnită, însă aceasta poate să apară la oameni de toate vârstele, fiind cea mai frecventă afecțiune a pielii. Aproximativ 25% din bărbații și 50% din femeile adulte suferă de acnee, în urma variațiilor hormonale, anumitor tipuri de medicamente sau din cauza unor produse de îngrijire a pielii sau părului alese necorespunzător.


Mitul 2 - Expunerea la soare ameliorează acneea

Adevăr: Poate masca temporar aspectul acneei, dar nu rezolvă problema în sine. Expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete sensibilizează și deshidratează pielea, crește producția de sebum și înfundă porii, ceea ce poate duce la agravarea acneei.


Mitul 3 - Folosirea cremelor cu SPF agravează acneea

Adevăr: Folosirea corectă și consecventă a produselor de protecție solară poate scădea semnificativ riscul hiperpigmentării inflamatorii și ameliora semnele post-acneice.


Mitul 4 - Dieta nu are nicio legătură cu acneea

Adevăr: Studiile dovedesc faptul că anumite alimente pot provoca apariția leziunilor inflamatorii de tip acnee la unele persoane cu ten predispus. Printre aceste alimente să află cele cu indice glicemic crescut și produsele lactate. Este recomandat să se elimine prin rotație, pentru perioade de câteva săptămâni aceste produse din dietă, pentru a se stabili dacă reprezintă cauza problemei.


Mitul 5 - Acneea este rezultatul igienei precare

Adevăr: Acneea nu este rezultatul unei igiene precare. De fapt, excesul de curățare sau spălarea excesivă a feței poate altera microbiomul pielii, acele bacterii beneficie situate la nivelul pielii noastre, care odată alterate pot determina o creștere a inflamației, o sensibilizare și ulterior o agravare a acneei. Este recomandat să ne curățăm fața de două ori pe zi, folosind produse blânde și adaptate tipului nostru de piele.


Mitul 6 - Persoanele cu acnee ar trebui să evite cremele hidratante

Adevăr: Hidratarea este esențială pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea cu acnee. Utilizarea unei creme hidratante sebo-regulatoare și non-comedogenice (care nu blochează porii) contribuie la protejarea barierei naturale a pielii, aceasta nefiind nevoită să producă mai mult sebum, care favorizează apariția și agravarea acneei.


Mitul 7 - Pasta de dinţi vindecă acneea

Adevăr: Este adevărat că pasta de dinţi are în compoziţie produse care pot usca coşurile (precum peroxid de hidrogen, alcool, mentol, uleiuri esențiale), dar aceasta usucă, irită și poate chiar arde pielea. Se recomandă folosirea produselor destinate strict tratării acneei, deoarece acestea conțin substanțe potrivite, fără a ataca pielea în același timp.


Mitul 8 - Machiajul cauzează acnee

Adevăr: Machiajul poate produce acnee și irita pielea doar dacă folosești produse contrafăcute sau de proastă calitate. Utilizează produse de machiaj potrivite tenului tău, non-comodogenice, cu formulă non-uleioasă și nu uita să te demachiezi în fiecare seară.


Mitul 9 - Nu există nicio legătură între stres și acnee

Adevăr: Stresul nu provoacă în mod direct acneea, însă declanșează schimbări hormonale ce o pot agrava. Când ești stresată, corpul tău crede că este atacat și răspunde prin producerea cortizolului și a mesagerilor inflamatori. Acest lucru nu este îngrijorător pe termen scurt, dar stresul pe termen lung crește numărul glandelor sebacee din piele, ceea ce înseamnă că pielea ta va produce mai mult sebum. Acest lucru poate duce, la rândul său, la pori blocați și la agravarea acneei. În acele perioade stresante, se recomandă activităţi de relaxare, cum ar fi yoga, meditaţia etc.


Mitul 10 - Acneea va dispărea de la sine odată cu trecerea timpului

Adevăr: Acneea este o afecțiune cronică, dar care poate fi ținută sub control printr-o rutină adecvată. Este recomandată inițierea unui tratament anti-acneic încă de la primele semne cu produsele și procedurile corespunzătoare, prevenind astfel apariţia unor erupţii ulterioare și a unor cicatrici post-acneice.


Recomandarea noastră este Tratamentul Facial OxyGeneo Balance, care combină efectele ingredientelor active cu exfolierea blândă și oxigenarea naturală din interior către exterior.

În timpul tratamentului, pielea este infuzată cu cele mai cunoscute ingrediente pentru calmarea și reducerea acneei, matifierea și purificarea tenului gras, estomparea porilor dilați, eliminarea toxinelor și bacteriilor, controlul producției de sebum - cărbune de bambus, extract de camu-camu, acid salicilic, acid mandelic, acid azelaic, peptide, ulei de jojoba și argan, extract de vanilie și coada calului.

Aceste ingrediente pot fi integrate și în rutina de îngrijire a pielii de acasă, sub forma produselor pe care le folosim. Printre recomandările noastre se află gama de la Noon Aesthetics pentru ten gras și acneic: spuma de curățare C-Cleanser Foam, masca Mediclay, pudra minerală pentru protecție solară Brush and Go, crema Intensive Hydrogel cu Dermshield (10% acid lactic, 2% acid salicilic, pH 3,5), Soluția Acno Solution, crema Double Fight Dermshield (Acid Lactic 10%, Acid Salicilic 2%, Acid Azelaic 20%).

 

În concluzie, este crucial să nu credem miturile despre acnee, care afectează încrederea în sine și stau în calea gestionării eficiente a acestei afecțiuni atât de comune. Trebuie să ne bazăm pe informații verificate și bazate pe dovezi științifice, deoarece adevărul ne ajută să adoptăm măsurile corecte în tratarea acneei și să ne bucurăm de o piele frumoasă și sănătoasă.

Pentru orice informație suplimentară, curiozitate sau sfat despre alcătuirea unei rutine de îngrijire adaptată nevoilor tale, specialiștii Grace Aesthetic Otopeni sunt aici pentru tine!














Comentários


Os comentários foram desativados.
AdobeStock_362549342 (1).jpeg

Contact

   Te poți programa oricând pentru o consultație gratuită sau poți solicita informații despre tratamentele noastre, prin oricare dintre următoarele mijloace:

Telefon: 0770 607 029

Program 

Luni-Vineri

10:00 – 21:00 

Sâmbătă

09:00 – 15:00

Duminică

Închis

  • Instagram
  • Facebook

Adresă

   Puteți ajunge la noi cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun din stația Primăria Otopeni (autobuzele 783, 441, 442, 443, 444, 446, 448, 477 sau Linia Albastră a localității). Din stație până la locația noastră veți merge pe jos aproximativ 10 minute (DN1 - strada 9 Mai).

bottom of page